Steg för steg – tvåfärgat foliepapper

Jag hittade en videotutorial på Heidi Swapps webbplats om hur man kan göra tvåfärgat foliepapper och blev himla sugen på att testa själv. Här visar jag steg för steg hur jag gjorde.

Först embossade jag en bakgrundsstämpel med clear embossingpulver och smälte det med värmepistol.

1_embossingFoliepapper

Jag använde rosa folie och körde genom maskinen (Minc eller laminator). Som du ser hade jag slarvat något med stämplingen och embossingen i föregående steg så det blev lite ojämt, men det funkar ändå tycker jag. Nu är det här pappret klart.

2_rosaprickarFoliepapper

Det som blir kvar av den rosa foliebiten är det som jag ska använda härnäst. Som du ser är det mycket folie kvar mellan prickarna (som alltså sitter på det första pappret).

3_RosafolieFoliepapper

För att ha något att foliera på har jag skrivit ut en stor svart ruta på en laserskrivare. Obs, måste vara laser/kopiator – funkar inte med bläckstråle. Har du ingen kan du oftast göra kopior på tex biblioteket. Ta helt enkelt en bit svart papper och kopiera.

4_RosapapperFoliepapper

Nu har jag ett rosa foliepapper med svarta prickar. Rätt sött, men det behöver något mer :). Dags för guldet! Jag klipper till en bit som täcker allt och kör det återigen genom Mincen/laminatorn.

5_GuldfolieFoliepapper

Och – tadaaa!!! Supersött rosafolie med guldprickar. Möjligheterna är ju egentligen oändliga, samma teknik funkar med vilka bakgrundsstämplar eller stämplar som helst. Tänk ett gäng blommor i en foliefärg och bakgrunden i en annan, mums!

6_RosaGuldprickFoliepapper

Nu hade jag vanligt kopieringspapper som grund så det blev lite mattare än “riktigt” foliepapper. Det borde bli ännu blankare om man skriver ut/kopierar den svarta ruta på lite tjockare, kanske glansigare papper. Viktigt är att det blir riktigt svart och jämt. Och att embossingpulvret är av bra kvalitet. De brukar heta “fine detail” eller liknande de som har minst korn.

Hoppas du blev inspirerade att testa själv. Jag tyckte det var jättekul att experimentera och har nu två söta papper (vitt med rosa prickar och rosa med guldprickar) att använda på mina alster. Får se vad jag hittar på med dem.

 Material

Heidi Swapp Minc Reactive Foil Combo Pack 6.5X12 2/Pkg – Mint & Light Pink

Heidi Swapp Minc Reactive Foil Combo Pack 6.5X12 2/Pkg – Silver & Gold

Heidi Swapp Minc Foil Transfer Machine

niina

1 svar på ”Steg för steg – tvåfärgat foliepapper

  1. Pingback: Första mötet – LO med Heidi Swapps September skies + bonus | Design in Papers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.