Pop-upp-kort – Lawn Fawn

När jag var på en träff nyligen fick jag ett grönt papperssnöre som jag skulle skapa något av. Jag valde att veckla ut papperssnöret och använda som gräs/bakgrund på ett pop-upp-kort. Har Du gjort ett sådant någon gång? Det är faktiskt inte så krångligt som man kan tro – och jättekul!
Kortet är ca 10 x 10 cm och så här ser framsidan ut. Den gröna bakgrunden är alltså papperssnöret. Färgläggningen är gjord med Spectrum Noir.

feb16 lawnfawn P1160748

Så här ser kortet ut när du öppnar det! Samma zebra samt ett lejon som sitter som pop-upp-motiv. Solen sitter på 3D-kuddar. Den gröna växten är också den en bit papperssnöre som jag vecklade upp delvis och klippte lite fransigt.

feb16 lawnfawn P1160749

Om man kikar från sidan så kan man se hur pop-upp-detaljerna ser ut. Lejonet sitter längre ut från kortet än zebran.feb16 lawnfawn P1160752feb16 lawnfawnP1160750

Man kan göra ett pop-uppkort på olika sätt men jag har valt att göra så här – och det är busenkelt!
Skär till en remsa som är “lagom” bred. Vad är då lagom? Jo, den får ju vara smalare än motivet du ska sätta fast på den så att den inte syns när du tittar på motivet framifrån. Det är egentligen inga krångligheter, du ser det! Man kan med fördel prova sig fram :-).
Sen är frågan – hur långt fram/ut vill du att motivet ska sitta? Har du flera motiv du vill sätta som pop-upp vill du förmodligen också ha dem på olika avstånd. Här har jag skurit till en remsa som är 3 ½” lång. Jag bigade den på mitten samt ½” in från varje sida. Nu har du en limyta på var ände av remsan. Sen limmar du fast remsan med 90° vinkel i kortviket/ryggen (se bilden) och det sista du gör är att limma fast ditt motiv. Kolla så du får remsan “rakt”, dvs se till att du kan öppna och stänga kortet korrekt.

Pröva dig fram! Jag lovar dig – det är verkligen busenkelt! Det skulle vara så kul att se vad du hittar på så glöm inte att återkoppla här så jag/vi får se Ditt pop-upp-kort!

feb16 lawnfawn P1160753

Material:

Crafters Companion Neenah White Classic Crest Card Pack A4
Crafters Companion Spectrum Noir
Lawn Fawn Clear Stamps – Critters On The Savanna
Lawn Fawn Clears staamps – Scripty Sayings
Lawn Fawn Custom Craft Die – Critters On The Savanna
Lawn Fawn Custom Craft Die – Stitched Party Banners
Lawn Fawn Custom Craft Die – Spring Showers

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Tonic Studios Tim Holtz Non Stick Micro-Serrated Multicutter
Tonic Studios Kushgrip Art Knife
Tonic Studios Funky Tape Runner
Tonic Studios Craft Tacky Glue
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

På återseende!

lena

3 svar på ”Pop-upp-kort – Lawn Fawn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.