Bröllopskort med Vicki Boutin mixed media

Äntligen bröllopstider i landet igen! Alltid fantastiskt kul att få göra kort till en så stor festlighet tycker jag. Här visar jag ett där jag använt mixed media tekniker och produkter. Kanske inte det vanligaste och jag hoppas verkligen att brudparet kommer att gilla det.

Själva kortet är ett så kallad “Shadow box card”. Om du söker finns det flera fina instruktioner. Det är lite svårt att få det jämnt tycker jag men det är inte hela världen att det skevar heller. Det ska väl synas att det inte är fabriksgjort, eller hur? 🙂

BrollopskortGuld_VB_nj650w

Jag börjar alltid med bakgrunden. Här har jag stansat ett hjärta och sen täckt det i fyra lager Nuvo embossingpulver. Då blir det en fin, tjock metallisk yta. Sedan stämplade jag ordet Love och embossade med vitt pulver. Det smälter liksom ihop med det guldiga, fast man får vara försiktig så man inte värmer för mycket. Det gjorde jag och fick lite prickar i, men jag är ok med det iom att jag ändå skulle stänka och kladda lite med mixed media.

BrollopskortGuld_VB_nj650wDetail1

BrollopskortGuld_VB_nj650wDetail2

Bakom hjärtat fäste jag två vingar av vellum som jag först stämplat och embossat med vitt pulver. Jag använda en av Vicki Boutins fjärilsstämplar som jag klippte isär efter att jag stansat ut den med de medföljande dies. Kom ihåg att använda värmesäkert vellum annars så fäster inte embossingpulvret så bra. Bakgrunden har jag först målat med rosa vattenfärger vått i vått. Sedan strödde jag över Stampendous embossing pulver och mica fragments, som jag värmde fast underifrån (annars blåser micaflagorna av). Sist stänkte jag Heidi Swapp color shine i guld innan jag fäste hjärtat med distanskuddar.

Framför bakgrunden har jag tre lager med papper, varav ett är guldpapper, som jag stansat ovaler i olika storlekar ur. Sist dekorerade jag framsidan med en handklippt vimpel och stämplade dekorationer.

BrollopskortGuld_VB_nj650wDetail3

Material

Vicki Boutin Mixed Media Stamps & Dies Set – Moth

Vicki Boutin Mixed Media Stamps & Dies Set – Botanical

Crafters Companion Luxury Cardstock Pack A4 30Pkg 250gr – Gold

Tonic Studios Nuvo Embossing Powder 22ml – Classic Gold 600N

Tonic Studios Nuvo Embossing Powder 22ml – Glacier White 602N

Stampendous Frantage Encrusted Jewel kit – Pink

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.