My lovely little star – Shimelles Starshine

Äntligen har alla American Crafts nyheter kommit till Sverige. Det finns massor av härliga, färgglada kollektioner att välja bland. Jag fastnade för Shimelles nya Starshine och kommer skapa med den några måndagar framöver.

Shimelle är en amerikanska som bor i England. Hon har tidigare jobbat som redaktör och skribent på olika scrapbookingtidningar och driver nu en framgångsrik blogg och youtubekanal. Eftersom hon är utbildad lärare så är hennes videos exemplariskt pedagogiska och jag har lärt mig massor av henne. Några känner kanske till hennes alter-ego Glitter Girl, vars youtubefilmer tog upp aktuella problem och lösningar som scrappare från hela världen skickade in för något år sedan. Hennes stil är väldigt mycket färg och många lager av både papper och stickers/dekorationer. Hon har en väldigt bra känsla för att blanda mönster och det är nog vad jag inspireras mest av hos henne. Jag är jätteglad att hon nu gjort ännu en kollektion (hennes tredje) för Amercan Crafts.

Kollektionens färger är mörkblå, röd, gul (lite åt senapshållet), turkost och limegrönt. Det låter kanske mycket men jag tycker hon har fått till det jättebra. Speciellt den mörkt blå, en trendfärg just nu, och den röda färgen är riktigt härliga och känns “nya”.

MyLovelyStar_ACShimelle_NJ800w

Detta foto på min minsting har fått ligga ett år oscrappat just för att jag har haft problem med att hitta papper som kan matcha den varma röda färgen i bilden. Jag tänkte direkt på den dock när jag fick hem Starshine så det var kul att det funkade så bra. Sen har jag dekorerat med kort från ett av de många “cut apart”-arken som finns med. Några chipboards och stjärnor som jag klippte ut från silverglitterpapper fick bli enkel dekoration. Texten är i Shimelles favoritteckensnitt Fitzgerald. Den blågröna, glittervarianten är ny för i år men den finns även i en mörkblå och en röd som bägge passar utmärkt till den här kollektionen.

MyLovelyStar_ACShimelle_NJ800wDetail1 MyLovelyStar_ACShimelle_NJ800wDetail2

Det rödrutiga pappret är faktiskt inte från Shimelles utan från nya Dear Lizzys Happy Place. Det är samma röda nyans. Jag hade kunnat ta Shimelles papper Odyssey men ville spara baksidan 🙂

Material

American Crafts Shimelle Starshine DS Cardstock 12X12 – Curiosity

American Crafts Shimelle Starshine DS Cardstock 12X12 – Astro

American Crafts Shimelle Starshine Stickers – Accents & Phrases

American Crafts Shimelle Starshine Chipboard Stickers 3/Sheets

American Crafts Shimelle Starshine Thickers – Teal Glittered Foam

American Crafts Dear Lizzy Happy Place DS Cardstock 12X12 – Cherry Cherry

och min pålitliga skärmaskin Tonic Studios Super Trimmer

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.