Crafters Companion och Lawn Fawn

Idag bjuder jag på två kort med samma upplägg, men med aningens variation.

Jag har använt mig av Aqua Tints för att göra en bakgrund. Jag penslade på rejält med vatten i färgerna och lät det torka någorlunda innan jag fortsatte med nästa färg. Sen skvätte jag lite vatten med fingrarna, vilket ger härliga effekter, så att det händer något.
Den vackra stansmallen jag använt kommer från Crafters Companion och heter Morrocoan Lattice. På det första kortet har jag valt att inte använda mig av den lilla rutan i mitten av stansmallen. Det absolut bästa sättet att fästa en sån här utstansad smådetaljerad form är att använda Stick-It. Det är en dubbelhäftande tunn tejp, speciellt för detta syfte, som man klistrar på baksidan av papperet innan man stansar ut. Då är det enkelt att klistra fast den ordentligt efteråt. Ska man använda limpenna blir det aningens pilligt… men det går ju förstås ;-).
Texten är givetvis från Lawn Fawn – älskar dessa sirliga texter och de är så lätta att stansa ut. Även här får Stick-It göra sitt jobb :-). crafterscompanion P1160602

På närbilderna kan ni se effekten av vattnet jag skvätt på efteråt samt sirligheten i den otroligt vackra stansmallen.crafterscompanion P1160603 crafterscompanion P1160604

På kort nummer två har jag en bakgrund som är gjord på exakt samma sätt och med samma Aqua Tints-färger. Här har jag dock valt att behålla mittenrutan från utstansningen, fast jag vred på den. Thanks-texten är också från Lawn Fawn och den stansade jag ut två gånger för att få lite höjd på den.
Detta kort fick en liten prästkrage som dekoration. Prästkragen är så läcker och den har jag gjort med hjälp av Tonic Studios lera och silikonform. Det är så enkelt att använda och leran blir så lätt när den torkat, tja den är ju inte speciellt tung innan heller förstås ;-D, vilket är perfekt då man givetvis inte vill ha för tunga dekorationer. Jag har färglagt mitten med hjälp av Aqua Markers (Gold) men blombladen i övrigt är naturligt vita av leran.crafterscompanion lawnfawn P1160600

crafterscompanion lawnfawn P1160601

Material:

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4
Crafters Companion Aqua Tint Inks – Perfectly Primary
Crafters Companion AquaMarkers
Crafters Companion Diesire A6 Die – Morrocoan Lattice
Lawn Fawn Custom Craft Die – Happy Birthday
Lawn Fawn Custom Craft Die – Scripty Thanks
Stick-It – Die Cut Adhesive Sheets Double Sided
Tonic Studios Forever Floral Spring Bouquet Mould Set 45E
Tonic Studios Forever Moments Memory Clay – White 559E

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Tonic Studios Tim Holtz Non Stick Micro-Serrated Multicutter
Tonic Studios Kushgrip Art Knife
Tonic Studios Funky Tape Runner
Tonic Studios Craft Tacky Glue
Tonic Studios Nuvo Glue Pen

På återseende!

lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.