Boo-YAH, busigt spökkort med Lawn Fawn

maya_isaksson_lawn_fawn_booyah

Jag kunde ju inte motstå de söta spökena i setet Booyah av Lawn Fawn. Egentligen tyckte jag att det var så kul med en text som faktiskt sa BOOYAH så jag var tvungen att köpa setet bara därför, men eftersom jag ska krångla till allt så använde jag bara halva den till detta kort. Jag började med att stämpla spöken och färglägga dem med Spectrum Noir markers. Ja, det är ju inte så mycket färgläggning men jag skuggade lite så att de såg rundare ut och satte rosa kinder på dem. Jag stämplade en liten pratbubbla där det stod BOOH i och så stämplade jag slutet på ordet BOOYAH bredvid det andra spöket och ritade en pratbubbla runt det.

Sedan maskerade jag allt som skulle vara vitt med Fastik gummiklister. Jag tror att det behövs ett par lager till detta eftersom jag i nästa steg airbrushade en bakgrund. Mina masker var inte helt täckande så fägen gick igenom, men det går att rädda med blenderpennan som man kan trycka ut färgen genom pappret med om man går över misstagen ett par gånger och har ett absorberande papper under. Fastik fungerar jättebra med vattenfärger men då målar man ju mest runt om och inte så mycket över så då behöver ju mest kanterna vara täta. Nästa gång ska jag lägga två lager när jag airbrushar för att se om det funkar bättre.

I vart fall, jag använde en gul och en rosa färg till bakgrunden och så lite mörkgrått längst ned. Jag hittade en fin ram som jag ramade in spökena med och så ett mönsterpapper som bakgrund och kortet var klart att monteras på en kortbas.

Material:
Craftwell ebrush Kit
Lawn Fawn Custom Craft Die – Large Stitched Rectangle
Spectrum Noir Generation 2, 6 Pen Set by Crafters Companion
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Booyah
Heidi Swapp Glittered Cardstock Frames – Favorite Things (ramen jag använt finns inte kvar men dessa är också fina)
Seven Paper Double-Sided Cardstock 12X12 – Amelia 005

maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.