Stampendous N*studio Stamp & Stencil Set

design_in_paper_stampendous_maya_isaksson

Idag är jag tillbaka igen och vikarierar för Karin Tolwers som är på jobbresa. Natalie Kalbach har designat jätteroliga set med foamstämplar, gummistämplar och stenciler som är supersnygga! Jag använde mig av några olika akrylfärger som jag hade liggande och stämplade foamstämpeln med de fyllda husen först. Jag kollade lite på youtube först eftersom jag faktiskt aldrig använt mig av foamstamps innan och om det är fler än jag som inte ä bekant med denna typ av stämplar så tipsar Nathalie om att man kan spraya försiktigt med vatten innan man lägger på färg för att de inte ska suga upp så mycket av färgen. Detta glömde jag ändå och det funkade bra, men det är ju ett tips. Jag använde mig av en brayer för att rulla på färgen och så stämplade jag fort innan den hann torka. Viktigt är att göra ren stämplarna innan färgen torkat också. Till det använde jag babyservetter och sedan lite hushållspapper. Lite kladdigt men det är bara kul.

Jag gjorde bakgrunden med stencilen som följde med setet. Jag färgade in den med distresser genom stencilen. Därefter stämplade jag husen. Då akrylfärg är täckande syns inte bakgrunden igenom. Sist stämplade jag linjerna på huset som är en gummistämpel. Det var rätt lätt att få dem på rätt ställe men det gör inte så mycket om det blir lite snett heller tycker jag. Jag ritade reflexer i fönstren med en vit gel roller-penna och så stämplade jag en text från ett stämpelset av Kaisercraft. Riktigt roligt blir det med foamstämpeln, när man rullar olika färger som inte är helt blandade blir det en lite rolig effekt mot för en enfärgad bild.

Hoppas du fått inspiration att prova foamstämplar. Det finns flera olika set i samma serie av Stampendous.

Material:
Stampendous N*studio Stamp & Stencil Set – Urban Scribble
Kaisercraft Clear Stamps 6X4 – Sea Breeze
Crafters Companion Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60
Crafters Companion A4 50/Pkg – Brown Kraft

maya

1 svar på ”Stampendous N*studio Stamp & Stencil Set

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.