6 x 8 album med Simple stories Life in Color

Visste du att Design in Papers numera har Simple Stories i sitt sortiment? Jag är så himla glad, för de lyckas alltid göra härliga serier med mycket färg och många olika dekorationer. En av de nya är Life in Color som är färgrik men ändå sofistikerad med svart, vitt och grå trämönster som bas.

ColorChart_SimpleStoriesLifInColor

Färgpaletten från Life In Color. OBS färgerna återges inte exakt då de visas på skärm.

När jag gör mitt Project Life får jag ofta foton över. Nu tänkte jag göra ett eget album med dem i formatet 6×8 inches. Simple stories har många fina färger och mönster i det formatet som känns lagom. Jag tänker inte göra det i tidsordning eller någonting, utan bara ha kul och skapa lite fritt. Istället för att fotona bara ligger kvar i lådor. I slutändan kanske det blir en present till någon mor- eller farförälder i och med att det främst är bilder på barnen. Jag tänker hålla det enkelt och stilrent, så att det går fort och alltid känns fräscht och kul. Det hjälper också att ha en speciellt kollektion genom hela albumet som blir det som håller ihop alla “udda” foton.

SS_LifeInColor_Mickel2_NJ800w

Första sidan är superenkelt. Här ser du den fina trämönstringen som kommer igen i hela kollektionen. Jag la bara till en remsa cardstock där jag skrev datumet på skrivmaskinen och ett enamelhjärta så var den sidan klar.

SS_LifeInColor_Mickel1_NJ800w

SS_LifeInColor_Mickel1_Detail_NJ800w

Baksidan fick tre foton. Det stora ville jag beskära för det var inget roligt på vänsersidan. Istället täckte jag med en bit papper ur kollektionen, la till en halvcirkel vitt cardstock och några dekorationer ur de olika stickersarken. Jag är speciellt förtjust i textstickerserna som finns i svart och vitt.

SS_LifeInColor_Mickel3_NJ800w

SS_LifeInColor_Mickel3_Detail_NJ800w

Det finns även hela plastfickor i måttet 6×8, alltså inte indelat i mindre fickor. Perfekt för minilayouter! Dessa kommer jag nog ha mest roligt med för här kan jag ta ut svängarna lite med dekorationerna och format på fotona.

Material

Simple Stories Life In Color Double-Sided Cardstock 12X12 – Teal/Yellow Watercolor Simple Basic

Simple Stories Life In Color Double-Sided Cardstock 12X12 – 3X4 Journaling Cards

Simple Stories Life In Color Cardstock Stickers 12X12 – Fundamentals

Simple Stories Ephemera 78/Pkg – Life in Color

Simple Stories Stickers 4X6 Sheets 8/Pkg – Life In Color

Simple Stories Clear Stickers 4X6 – Life In Color

Simple Stories Enamel Dots 60/Pkg – Life In Color

Bazzill Cardstock 12″X12″ – white classic

Nu är jag inte världsbäst på att avsluta mina minialbum, men om du hejjar på mig lite så återkommer jag nästa vecka med fler uppslag 🙂 Tack för att du tittade in!

niina

 

1 svar på ”6 x 8 album med Simple stories Life in Color

  1. Pingback: 6 x 8 album med Simple stories Life in Color – del 2 | Design in Papers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.