Believe in the Magic – Art Journal

The day before Christmas, at least for us here in Sweden since we celebrate December 24th. I just had to try these poinsettias out in my Art Journal, and it went pretty well I think, don’t you? I’ve used several red Tim Holtz paint for the background, deleted some color through the poinsettia stencil with a damp cloth. Dried it all and stamped some words here and there. I stamped and embossed the big Poinsettias in gold and then colored them in with one of the red paints. I added a border of black branches and the big bold sentense and also made a shadow around the poinsettias to make them stand out a bit more.

Dan’ före dopparedan’! Tänk att vi har kommit till julen. Det är lite en lite märklig känsla, dels för att det inte är ett smack julstämning utan snö och dels för att världen är som den här. Men vi kanske kan hoppas på ett litet julmirakel trots allt? Idag har jag gått all in med Julstjärnor, både i stämplad form och från en stencil. Jag började med bakgrunden i olika röda nyanser av Tim Holtz paint. Innan det var helt torrt gnuggade jag bort färg genom Julstjärnestencilen på vissa ställen. Därefter torkade jag sidan helt. Sedan stämplade jag lite texter på bakgrunden och även dom stora julstjärnorna som jag sedan embossade i guld. Jag målade i alla julstjärnor med en av de röda färgerna och skuggade runt kanten för att få dom att poppa upp lite extra. En ram av en kvist och den stora texten stämplades i svart för att lyftast fram.

Materials used:
Tim Holtz Distress Paint Flip Top 29ml – Fired Brick
Tim Holtz Distress Paint Flip Top 29ml – Candied Apple
Tim Holtz Distress Paint Flip Top 29ml – Barn Door
Tim Holtz Layered Stencil 4.125X8.5 – Poinsettia Due
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Sketch Greenery
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – The Poinsettia
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Bold Tidings #2
Stampendous Detail Embossing Powder 18gr – Gold Opaque
VersaFine Ink Pad Onyx Black

Hugs Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.