Freezin’ Season Cards – Simple Stories

I thought it would be fun to make a bunch of christmas cards like a batch, but vary them a bit after all. I’ve used Freezin’ Season from Simple Stories, and this could be just the perfect way to use up your scraps after another project! I’ve made four cards this time, and they are all about 10x15cm in size.

Jag tänkte det kunde vara lite kul att göra en hel bunt med julkort på en och samma gång, men samtidigt variera dom lite. Jag har använt mig av papperen i serien Freezin’ Season från Simple Stories, och det här kan vara det ultimata sättet att snabbt få julkorten gjorda och samtidigt använda upp alla spillbitar från ett annat projekt. Det blev fyra kort den här omgången och alla är ca 10x15cm i storlek.


Fyra julkort, samma serie papper men ändå helt olika!


Här har jag skurit ut texten från papperet med 3×4 elements. Den är monterad på bakgrunden med 3D-tejp. För att få lite textur och “spret” har jag limmat ostduk mellan. Hörnen är dekorerade med Nuvo Drops.


Ytterligare ett kort där jag använt mig av en ruta från papperet med 3×4 elements samt gjort en bakgrundspanel av ett annat papper. Jag kantade textrutorna med en tunn svart penna, och i mitten av snöflingorna har jag använt mig av Nuvo Drops igen.


Två ränder papper, fram och baksida faktiskt! Husen är för gulliga och behöver inte göras så mkt med. Kanterna är chalkade med Distress Oxide i matchande färger. Texten är från Tim Holtz stämpel-ark Scribble Christmas.


Och det sista kortet är så superenkelt men så klassiskt att det kan barnen hjälpa till med! Klipp helt enkelt granformer av papperet med granar på, och chalka med en grön färg, i detta fallet en Distress Oxide. Texten är stämplad i samma gröna färg för att matcha. Montera granarna och kortet är klart.

Material:
Simple Stories Freezin Season Double-Sided Cardstock 12X12 – 3X4 Elements
Simple Stories Freezin Season Double-Sided Cardstock 12X12 – Snowed In
Simple Stories Freezin Season Double-Sided Cardstock 12X12 – Hello Winter
Simple Stories Freezin Season Double-Sided Cardstock 12X12 – Brrrlow Zero
Dritz Cheesecloth Packaged 3 Square Yards
Tim Holtz Cling Stamps 7X8.5 – Scribble Christmas
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Crushed Olive
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Black Soot
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Worn Lipstick
Tim Holtz Distress Oxides Ink Pad – Iced Spruce
Brevkort 10,5×15 cm 250g 10st – Vit

Hugs Lisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.