Jane Austens värld – layout med Kaisercrafts Sage & grace

Fina, romantiska Sage & grace från Kaisercraft ligger fortfarande framme på mitt bord och lockar mig att skapa. Idag har jag en 12 x 12 inch layout att visa, där jag också gjort en av mina vanlig mixed media bakgrunder. Pasteller såklart, för det passar så fint till papprena. Det är en bild på mig från ett lajv i Jane Austens-värld, alltså tidigt 1800-tal. Fantastisk roligt att få “resa i tiden” och uppleva. Månaderna innan la jag all min tid på att sy fyra klänningar i passande stil. Den vackraste av dem, som var en balklänning med inspiration från en klänning som Marie Antoinette bar,  berättar jag om på den här layouten.

Regency_KCSagenGrace_nj650w

Regency kallas perioden då Jane Austen levde och skrev sina berättelser. I Sverige säger vi dock oftare empire. Bokstäverna är från ett äldre Thickers-set jag hade i mina gömmor.

Regency_KCSagenGrace_nj650wDetail1

Jag har klippt ut blommorna från specialpappret i kollektionen. Det är otroligt vackert, rosor i rosenguldfolie på ljus rosa botten. Måste bara upplevas!

Regency_KCSagenGrace_nj650wDetail2

Material

Kaisercraft Sage & Grace Foiled Cardstock 12X12 – Rose Bouquet
Kaisercraft Cardstock Stickers 12X12 – Sage & Grace
Kaisercraft Collectables Cardstock Die-Cuts – Sage & Grace
Kaisercraft Sage & Grace Double-Sided Cardstock 12X12 – Shabby Chic
Kaisercraft Paper Pad 6.5X6.5 40/Pkg – Sage & Grace

Tonic Studios Nuvo Glitter Drops – Golden Sunset 757N

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.