Vårkänsla i mixed media med Tonic studio dies

För vissa börjar vintern nu, med sportlov och skidor och snö och allt. Men jag räknar bara dagarna tills det blir vår. För att kanske locka fram en tidig vår har jag gjort ett mixed media-alster med vårlig tema. Som ett litet altare för att frammana värme, grönska och hopp 😀

Fokus är dies från Tonic studios som heter Fallen leaves. Ja, jag vet att det låter höstigt men det är ju löv så det hänger ju bara på färgval.

CreateSpringMixedMedia_TSleaf_nj650w

Jag har använt en tom kartong som “canvas”. Den är drygt 4 cm djup så det blev en lagom nish när jag skar ut en ruta på framsidan. Sen byggde jag som en liten låda av kraftiga cardstockremsor och limmade fast runt hålet på insidan. Sist limmade jag ihop hela lådan så den hålls stängd. Jag målade allting med gesso för att göra det mer tåligt mot mister och vatten.

CreateSpringMixedMedia_TSleaf_nj650wDetail1

Här är några närbilder på de fina diesen. Som vanligt med Tonics set är att man får många dies för pengarna. Löven kan stansas ut med eller utan mittendel med nerverna och de kan också stansat ut efteråt fast med en gummimatta i stansmaskinen så de inte skär hela vägen utan bli embossade istället. För att de skulle tåla mycket våt färg så använde jag akvarellpapper.

CreateSpringMixedMedia_TSleaf_nj650wDetail2 CreateSpringMixedMedia_TSleaf_nj650wDetail3

Utsidan på lådan dekorerade jag med papper, olika mister och Nuvo glitter drops.

Material

Tonic Studios Autumn Die Collection – Fallen Leaves 1433E

Crafters Companion Watercolour Card Pack A4

Tonic Studios Nuvo Glitter Drops – Golden Sunset 757N

Heidi Swapp color shine mist i flera färger

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.