Crafter’s Companion Diamond Press

För ett par veckor sedan bloggade jag om Geminin, Crafter’s Companions fina stora eldrivna stansmaskin som tar upp till A4/Letterformat. Idag tänkte jag visa minstingen Diamond Press. diamond-press

Diamond Press är en liten minimaskin som tar max 4,7 cm breda dies. Om du är som jag och har högar med påbörjade projekt, bitar av papper, diverse verktyg, skräp och annat när du skapar så brukar det ta upp stora delar av bordsytan. Då är denna jättesmidig, den står i ett hörn av skrivbordet och när jag bara ska stansa ut något litet som Lawn Fawns söta dies eller ett litet hjärta eller någon annan dekoration så går det superfort att bara veva genom och lägga undan igen. Jag tycker att det är jättesmidigt!

I paketet kommer det en maskin, en kort skärfolder samt fyra stycken dies i form av scalloped (finns det ett svenskt namn för detta, det är typ en kant som har små bubblor som går ut eller hur man ska förklara det) cirklar i olika storlekar. Det går att köpa till längre foldrar och de ligger bra till i pris. Jag vänder min varje gång jag stansat så nöter jag båda sidorna lika mycket och den funkar bra ännu. Jag tror inte att den behöver bytas superofta men jag har inte haft min maskin jättelänge men jag använder den ofta.

diamond-press-2Det går också att köra smala embossingfoldrar i maskinen. Crafter’s Companion har släppt en serie dies, stämplar och embossingfoldrar som heter Diamond Press och är speciellt gjorda för maskinen och de är supersöta! Det finns många bra basformer som dies i form av trianglar, hjärtan, stjärnor med mera. Även bokstäver och siffror. Sen finns det stämplar med matchande dies i samma paket som är jättefina! Men alla tunna dies som går in på bredden går såklart att köra i maskinen. Ovan använder jag ett moln från Lawn Fawn

Det finns även längre och kortare embossingfoldrar att använda med maskinen. Här är några exempel som jag gillar extra mycket.

  

Material:
Crafters Companion Diamond Press Purple Die Cutting Machine
Diamond Press Fashion Dies – Block Alpha Capital
Diamond Press Stamp and Die Set – Hello There
Diamond Press – Embossing Folder – Arrow & Mix Stripe
Lawn Fawn Custom Craft Die – Simple Puffy Cloud Frames
Diamond Press – Blank Folder refill size B

maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.