Crafter’s Companions Gemini

För ett par veckor sedan fick jag hem denna roliga maskin, Gemini från Crafter’s Companion. Det är en stansmaskin (eller die cutting and embossing machine som det står på paketet). Jag är ju lite nördig och tycker att om man spenderar lite pengar på riktiga verktyg så blir allt mycket lättare och roligare.

Jag tänkte börja med att berätta lite om Geminin, hur den funkar och vad man får i paketet och sen avsluta med lite tankar om den och visa lillebrorsan till Geminin, Diamond Press som är så sjukt söt och smidig.

gemini-die-cutter

Så här ser Geminin ut. Du får med en strömsladd som pluggas i på baksidan och sen är den redo att användas. Tryck på strömknappen till vänster och den är igång. När du använder den stoppar du bara in plattorna i hålet på framsidan och så drar den igång av sig självt och drar in plattorna. Den har en pausknapp och en “vänd-håll-knapp” också så om du ska stansa något litet kan du lägga det mot framkanten och så pausa när den dragit igenom stansen och så trycka på vänd-håll-knappen så byter den håll och skickar ut plattorna åt samma håll som du stoppade i dem. Easy peasy.

gemini-die-cutter-plates

Maskinen kommer med alla plattor du behöver och en instruktionsbok så du vet vilken kombination du ska använda. Du får en lila basplatta, en vit/frostad plastplatta eller utfyllnadsplatta, En magnetplatta, en skärplatta, en metallplatta att lägga emellan när det är intrikata dies och en embossingmatta om du vill embossa med dina dies.

Du får även med 3 st embossingfoldrar och 16 stycken dies så det är bara att börja stansa och embossa på studs. Hur bra som helst!

gemini-die-cutter-size

Storleken på plattorna är lite större än ett A4. Ca 23 x 32 cm så du kan stansa ur ett helt A4- eller Letter-formatpapper utan att dela det. Superbra! Som du ser så ryms det massor av dies samtidigt på plattan. Jag lade ut den största Stitched Rectangle från Lawn fawn som jämförelse, plus lite andra stansar som jag hade framme. Alla märken jag testat funkar jättebra och den stansar lika bra i mitten som ute på kanterna. Ett tips från tillverkaren för att inte plattorna ska böjas så mycket. Efter varje stansning så vänd på plattan upp och ned och rotera ett halvt varv så att du nöter lika på alla sidor.

Det finns en typ av dies som inte funkar i Geminin som jag vet, det är de tjocka diesen från Sizzix. Självklart går det även att köra embossingfoldrar i den och det finns A4-stora jättesnygga embossingfoldrar från Crafters Companion att köpa.

gemini-besides-diamond-press

Här ser ni storebror Gemini med Lillebror Diamond Press. Om någon vill veta mer om lillebror så kan jag skriva en till post om den men jag ville bara visa att den är ett bra komplement om man bara vill stansa ut något litet. Jag har den på skrivbordet framför mig inom räckhåll. Smidigt!

Slutsatsen är att jag verkligen gillar min Gemini. Jag är superglad att jag tog steget och bytte upp mig till en större maskin och det är rätt smidigt att slippa veva när man har mycket prylar runtomkring. Jag är även med i Crafter’s Companions DT-forum och i stort sett alla tjejerna där har bytt upp sig till Geminin och verkar supernöjda. Har inte hört att någon haft problem med den ännu, inga måndags-ex som en del maskiner har många av i början. Den känns rejäl och stabil och då jag hunnit köra den en hel del på den korta tid jag haft den så tycker jag det verkar vara bra kvalitet och jämt tryck i den trots att den är bred.

Material:
Crafters Companion Gemini Die-Cutting & Embossing Machine
Crafters Companion Diamond Press Purple Die Cutting Machine

maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.