Minc reactive paint och Lawn Fawn

Jag har fått en ny kompis i scraprummet, en mini Minc-maskin. Jag är säker på att de flesta har sett att foliering är supertrendigt just nu, men man blir ju lite begränsad av att “bara” kunna skriva ut och köpa färdigtryckta bilder att foliera så jag har lite dragit mig för att köpa maskinen trots att den verkar superrolig. Men sedan kom Minc-pennan med reaktivt bläck som går att foliera. Då började det likna något. Nu släpptes även färg och mist som går att foliera på och då kunde jag inte stå emot längre. Nu går det ju att göra massor! Ett tips är att du faktiskt kan foliera lim (utan maskinen) och fine detail embossingpulver (med maskinen) så det börjar ju finnas många tekniker att göra. Jag har också testat att skriva ut digistämplar med min laserskrivare (det måste vara laser, vanlig bläckstråleskrivare funkar inte) och foliera och måla med vattenfärg och det blev superfint! maya isaksson design in papers lawn fawn mermaids

Jag började med att skaffa färgen, misten får följa med nästa gång. Färgen är rätt tjock i konsistensen, lite som akrylfärg typ. Jag använde stenciler och färg ihop. Till detta alster skrapade jag ned färgen med ett kreditkort, den blev rätt tjockt påförd och gav lite dimension. Till en annan bakgrund använde jag skumpensel och då blev det slätt och det smet inte lika mycket färg in under stencilen. Alla små prickar av guld då? Jo, jag sprayade stencilen med flyttbart lim istället för att tejpa ned den som jag annars gör, tydligen lämnade det lite rester som foilen fastnade på. Det gav lite extra struktur så jag brydde mig inte men om jag ville ha en renare yta ska jag skippa det nästa gång.

Efter jag kört bakgrunden genom maskinen med foil så målade jag med vattenfärg över för att göra en fin bakgrund. Jag använde en liten sjöjungfru från Lawn Fawn som motiv, ville inte täcka över för mycket av bakgrunden. Självklart fick hon ett lager Spectrum Sparkle pen för att skimra lite hon med. Hon och hennes narval är färglagd med Spectrum Aqua markers.

Hoppas ni blev inspirerade att testa foliering. Jag tycker det är toppenkul!

Material:
Heidi Swapp Mini Minc 6 inch Foil Applicator
Crafters Companion Spectrum Aqua Pens
Spectrum Noir Sparkle Pens 3/Pkg – Clear Overlay
Heidi Swapp Minc Reactive Paint Medium 90ml
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Mermaid For You

maya

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.