Snöig bakgrund med Aqua Tints

Maya Isaksson Design in papers lawnfawn winter card 2

Jag gjorde ett par roliga bakgrunder med mina Aqua Tints och tänkte att jag skulle göra en liten steg för steg instruktion om någon vill testa. Jag använde stämplar från Lawn Fawns Let’s Toboggan Together för att göra färdiga kort av bakgrunderna. De är färglagda med Spectrum Noir Pencils.

Maya Isaksson Design in papers lawnfawn winter card

Den andra bakgrunden blev ett litet shakerkort som jag fyllde med embossingpulver med blått glitter i som ser lite ut som snö.

dip tut 1

Jag använde Sheena paper som är väldigt slätt men ändå tar vatten bra och ger en jämn och snygg bakgrund. För att inte pappret ska böja sig när det är blött så tejpar jag fast det i mitt underlägg av glas. Jag använde de turkosa och lila färgerna i setet som heter Bright and Beautiful. Med en fuktig pensel målade jag först den turkosa färgen en bit upp sen sköljde jag penseln i vatten och bytte till lila, jag lät färgerna överlappa lite så att det tonade mellan. Sedan lät jag bakgrunden torka.

dip tut 2

Detta är den andra bakgrunden jag gjorde, den blev mer lila med bara lite turkost. Men jag gjorde på samma sätt, bara råkade blanda den lila färgen längre ned. Jag tog en snöflingsstämpel ut mina gömmor, jag tipsar om ett fint set från Lawn Fawn i materiallistan som går att använda istället. Jag sprayar stämpeln lätt med vatten och stämplar på pappret, ibland stämplade jag två ggr efter varandra och då plockade stämpeln upp lite av färgen från pappret så det blev lila snöflingor på det turkosa området. När det stämplade vattnet legat på pappret ett litet tag tar jag en bit rent papper eller en torr trasa och duttar av vattnet som lyfter lite av färgen och lämnar ett blekare avtryck efter sig.

dip tut 3

För att få mer snöig känsla så droppar jag även vatten med en pensel över pappret, låter ligga ett tag och duttar bort på samma sätt.

dip tut 4

Jag avslutar med den vita färgen från Essentials paketet och sprätter lite med en pensel över pappret och låter torka. Sedan är det bara att börja skapa med den fina bakgrunden. Det är också snyggt att sprätta lite guld eller silverfärg över för att få lite skimmer på ytan. Hoppas du fick lite inspiration att skapa fina bakgrunder med Aqua Tints!

Material:
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Bright and Beautiful
Crafters Companion Spectrum Noir Pencils 
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Toboggan Together
Crafters Companion Sheena Douglass White Stamping Card A4 – Pack of 60
Stampendous Aged Embossing Enamel – Shabby Blue

maya

2 svar på ”Snöig bakgrund med Aqua Tints

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.