Crafters Companion trollsländekort

dipCraftersCompanion

Finns det något somrigare än trollsländor som står stilla i luften och liksom knäpper eller klickar sådär som de gör när de flyger. Jag använde en trollsländestämpel från Crafters Companion till detta kort. Jag stämplade trollsländan med svart vattenfast dyna på vattenfärgspapper. Därefter använde jag gummiklister (Fastik, finns i pappershandeln och ibland på typ ICA eller kvartersbutiken om man har tur) för att maska trollsländan och skydda den när jag gjorde bakgrunden. När masken torkat så använde jag SpectrumAqua till bakgrunden, genom att rita dem på en akryklkoss eller annan blank yta kan man plocka upp dem med pensel och måla med. Jag använde en stor pensel och mycket vatten och lade på flera lager. Sist skvätte jag färgerna med en mindre pensel över hela bilden. Jag skvätte också lite Aqua Tints i guld för att få lite skimmer i bakgrunden.

dipCraftersCompanionDetalj

 

När bakgrunden torkat helt gnuggade jag försiktigt med fingret för att få bort masken över trollsländan. Jag fäglade den med Aqua Tints. Vingarna är målade med väldigt utspädd silver med en liten gnutta turkost i, kroppen målade jag med utspädd svart med lite silver i. Det skimrar jättefint! Jag lade på ett lager glossy accent ovanpå trollsländan för att den skulle få lite dimension. Den ser nästan verklig ut! Jag hittade en passande text i ett set från Lawn Fawn och sedan monterade jag bara bilden på en kortbas av kraft-färgad cardstock. Det krävdes inte några dekorationer. Så, nu väntar jag bara på lite sommarväder också!

Material:
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Bright and Beautiful
Crafters Companion Spectrum Noir AquaTint Inks – Essentials
Crafters Companion Spectrum Aqua Pens 12pk – Floral
Crafters Companion Sheena Douglass A5 Rubber Stamp Set – Flying Colours
Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Flutter By
Crafters Companion Neenah Desert Storm – A4 Kraft Colouring Card

Crafters Companion Watercolour Card Pack

maya

1 svar på ”Crafters Companion trollsländekort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.