Tutorial med Lawn Fawn

Ännu ett inlägg med produkter från Lawn Fawn, men vem kan motstå dessa underbara stämplar med tillhörande stansmallar?
Idag tänkte jag visa er en speciell teknik som är riktigt kul, blir väldigt effektfull och är jätteenkelt (fast det behöver man ju inte berätta 😉  ).

Jag började med att plocka fram de stämplar jag ville använda, en kortbas och sen skar jag till två bitar akvarellpapper i lagom storlek. Man kan lägga till åtminstone en bit till, så det blir tre lager, om man önskar. (Jag valde akvarellpapper då jag ville färglägga med distresser).
Jag arbetar med kvadratiska ytor, kortbasen är ca 13,5 cm och de två bitarna akvarellpapper är 10 respektive 6,5 cm men du kan givetvis välja helt andra storlekar!

lawn fawn P1150038

Ta lite dubbelhäftande tejp (som EJ är för stark) och fäst ihop pappersbitarna temporärt. Lägg undan kortbasen för tillfället. Plocka fram stämpeln/arna…

 

lawn fawn P1150040

…och stämpla på akvarellpapperna som om det vore ETT papper! Det gör inget om stämplingen blir lite si-så-där vid pappersskarven.

 

lawn fawn P1150041

Dags för färgläggning och jag valde alltså att färglägga med distresser, Mowed Lawn.

lawn fawn P1150042

När man är nöjd med färgläggningen plockar man isär de två bitarna papper. Plocka fram önskat papper, antingen mönstrat alternativt färgat cardstock, och skär till aningens större än de två akvarellbitarna.

lawn fawn P1150043

Montera dem som “fotomattor”. I och med att du har dessa “fotomattor” under döljer man stämplingsmissarna som blir i skarven mellan de två akvarellbitarna. Montera ihop de två bitarna…

lawn fawn P1150044

… och sätt fast dem på kortbasen. Gör klart ditt kort! Jag valde att stansa ut thanks, också en Lawn Fawn-produkt, i samma mönstrade papper som jag använt som “fotomatta”.

lawn fawn P1150045

Valde att hålla kortet enkelt men kunde inte hålla mig från att lägga på lite glitter på fjädrarna med Stella Brush Glitter Marker.

lawn fawn P1150048

Lycka till med Ditt kort! Lägg gärna en länk här, det vore så kul att se Ditt kort när det är klart!

Material:
Lawn Fawn Clear Stamps Dream
Lawn Fawn Clear Custom Craft Scripty Thanks (stansmall)
Doodlebug Hello Sunshine Frilly Flowers (papper)

På återseende!

lena

3 svar på ”Tutorial med Lawn Fawn

  1. Pingback: Kort a la Lena | Design in Papers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.