Rapport från Craft Hobby + Stitch International

Förra veckan var det dags för Craft Hobby + Stitches international i Birmingham, en stor härlig mässa för företag inriktad på hobby och hantverk. Jag åkte dit och tänkte att det kunde vara kul att berätta lite om allt jag såg och upplevde. Jag hade riktigt riktigt roligt och fick träffa massor av kreativa människor och kika runt på nya produkter. Jag hade även bokat in en hel bunt workshops där jag fick prova på och lära mig mer om olika produkter. Extra kul var det att bekanta sig mer med människorna bakom de företag som DESIGN in PAPERS samarbetar med. En del var nya för mig och andra har jag sett på till exempel YouTube, men alla var varma härliga människor som verkar brinna för det de gör. Detta blir ett långt inlägg med mycket bilder.

crafters_companion_aqua_tints_workshop Crafters_companion_spectrum_noir_workshop

Mest tid spenderade jag i och runt Crafters Companions hörn av mässan. Jag älskar ju färgläggning och olika tekniker och det var jätteroligt att få tips och trix av personerna bakom produkterna. Här ovan ser ni Sheena Douglass som designar många av Crafters Companions stämplar, dies och stenciler bland annat (översta bilden). Leann Chivers (ljusa kvinnan på nedre bilden) som är creative development manager och utvecklat bland annat Spectrum Noirs pennor. Jag kommer att berätta mer om alla Spectrum Noirs härliga produkter nästa vecka. Jag träffade även ägaren Sara Davies som visade den nya A3 scoringboarden som var riktigt smart med mallar för både inch och cm på varsin sida. Fick även prova på Sheenas stämplar med matchande dies och är säker på att alla blom- och bladälskare kommer att bli överförtjusta i dessa.    dreamweaver_workshop2dreamweaver_workshop1dreamweaver_workshop_detaildreamweaver_workshop3

Jag strosade i godan ro och kikade runt bland Stampendous godsaker när Lynell Harlow från Dreamweaver frågade om jag ville hoppa in på en workshop då en tjej inte dök upp. Självklart ville jag det och det var hur kul som helst! Vi hade roligt med stenciler, embossingpaste, glitter och allt möjligt och det syntes på mina händer när jag väldigt nöjd gick därifrån ca 1,5 timma senare. Jag har inte använt så mycket av Dreamweavers grejor innan men jag kommer definitivt att göra det nu. Den svarta embossingpastan är supertuff med ultratjockt embossingpulver på. Testa! Och deras stenciler är i metall, lite tjockare och mycket tåligare och håller formen bättre än plaststencilerna. Nu har Dreamweaver blivit uppköpta av Stampendous och Lynell skulle ägna sig åt familjen ett tag nu, jag är glad att jag fick möjlighet att träffa denna härliga person innan dess. Hon var väldigt inspirerande. Helt klart en höjdpunkt på mässan.

tonic_studios

Jag tror att priset för bäst kundservice går till Tonic Studios. Vi tyckte att de även borde ha andra färger än orange att välja bland när man köper deras fina verktyg. Självklart ställde sig grabbarna och altrade en sax efter våra önskemål. Rosa glittrig såklart. På tal om glitter så har de nya underbara glitter i sitt sortiment, härliga färger (inklusive rosa) i jättesöta flaskor. Än har jag inte sett min glittriga stansmaskin men hoppas att de blir klar med den snart 😉

crafters_companion_awards

På tal om priser så hann vi även med att vara med när de delade ut The British Craft Awards. Både Crafters Companion och Tonic Studios vann flera priser i olika kategorier och över företag som Martha Stewart och Spellbinders. Detta är dessutom priser som röstats fram av vanligt folk som använder produkterna så det är extra roligt för företagen då det är deras kunder som tycker att produkterna är så bra.

andy_skinner_workshop1 andy_skinner_workshop2andy_skinner_workshop

Det sista jag vill berätta om är min nya scrapidol Andy Skinner. Han är en mixed media artist som gör riktigt coola saker. Han designar även stämplar och stenciler åt Stampendous och dessa använde vi för att göra söta små tavlor i steampunkstil. Detta var helt galet roligt och kladdigt och Andy var rolig att lyssna på, han verkar ha mycket humor och bjöd på sig själv.

Efter tre intensiva roliga dagar kom jag hem med massor av intryck, inspiration och roliga minnen. Jag tog även med mig en förkylning så jag har inte tagit mig ned i scraprummet sen jag kom hem fast nu längtar jag rejält efter en scrapstund då jag kan experimentera med allt nytt jag lärt mig.

maya_at_stitches

Som en bonus om du tagit dig ända hit så lägger jag in en bild på mig. Ha det så bra så länge och jag hoppas att vi ses igen nästa onsdag då jag ska visa lite av Spectrum Noirs produkter.

mayalogga

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.