Tre kort med Tonic studies Budding vine die

Hej på er alla! Jag gör äntligen comeback på bloggen efter ett uppehåll då jag flyttat. Allt mitt pyssel var nerpackat i över en månad och gissa vilket sug jag haft efter att få packa upp och komma igång! Mycket är fortfarande i lådor men jag har nu skrivbord och hyllor att packa upp på, och min dator igång igen. Riktigt härlig är det att kunna skapa igen.

Idag ska jag visa tre kort jag gjort med Tonic studios fina die “Budding vine”. Den ingår i serien Patterned panels och det finns flera läckra motiv. Jag tycker den är lite av en stapel-die. Du vet som cirklar, rutor och hjärtan – tidlös och alltid bra att ha. Man kan göra massor av olika tekniker och jag har experimenterat med några av dem.

Det är två dies i förpackningen. En som skär ut själva blomstermotivet och en som gör en ruta med en vågad kant runt om.

Första kortet går i sobert blått. Jag har stansat ut bara blomstermotivet på framsidan av ett dubbelvikt kort. Sen fäste jag det blå pappret bakom. Sist stämplade och embossade jag i silver en text på vellum som jag svepte om hela kortet. En liten rosett och några bling-stenar avslutar.

1334e_bluevinecard_nj800w

På nästa kort stansade jag inte ut motivet helt igenom pappret utan använde en specialmatta i stansmaskinen. Sen tog jag nya Nuvo embellishment mousse och färgade in hela ytan. På så vis framträder konturerna av stansen bättre. Nuvo moussen är en krämig akrylfärg med skimmer, finns i många härliga färger och är väldigt rolig att leka med.

1334e_greenpinkcard_nj800w

På sista kortet så har jag stansat ut både blomstermotivet och ramen. Sen använde jag den som en stencil och strök Nuvo mousse med en spatel tjockt på ett annat papper (det ska jag sedan använda till ett mixed media kort). På så vis blev hela den utstansade biten infärgad samtidigt. För att få en fin skuggeffekt monterade jag den med foam tejp. Det var något pillig kan jag säga, men väl värt.

1334e_greenpinkcheerscard_nj800w

Material

Tonic Studios Patterned Panels – Budding Vine 1334E

Tonic Studios Nuvo Embellishment Mousse – Spring Green 808N

Lawn Fawn Petite Paper Pack 6X6 36/Sheets – Perfectly Plaid Winter

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Lets Bokeh

Texten “Have a wonderful day” är från ett set av Sheena Douglass och det ingick i förra årets generösa goodie bag på Design in Papers “Meet & Greet”-träff. Snart är det dags igen – hur kul som helst! Missa inte 1-2 oktober i Eriksbergshallen i Göteborg. Mer info hittar du på Meet & Greets sida.

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.