Falsk “laser cut” med Tonic studio die Budding vine

Idag ska jag visa ett kort där jag gjort en effekt som kallas “faux laser cut”. Det betyder falsk laser skärning, men har ju inget med laser att göra. Istället använder jag två dies för att maska av den ena och få en utskuren effekt på kortet som ser ut som en helt egen die. Helt enkelt 🙂 Lite svårt att förklara men enkelt att göra.

1334e_fauxlasercut_nj800w

Jag började med att stansa ut ett rätt stort hjärta på mitt kort. Sen stansade jag ut Tonic studios budding vine i samma papper och monterade det bakom hjärtat. För att få till effekten måste det vara samma typ av papper som det första. För att dölja kanterna stansade jag ut en hjärtformad ram i Bazzil guldpapper och monterade utanför. Bakom hjärtat, i samma storlek som kortet, monterade jag ett papper till. Det färgade jag in med Nuvo embellishment mousse där jag visste att hjärtat skulle vara. Jag smetade ut det med fingret. Sen tog jag en stencil med prickar och la på lite extra färg samt stänkte Heidi Swapp color shine i Gold på det också. Det gör bakgrunden lite mer intressant. En enkelt stämplad hälsning och rhinestoneblommor avslutar kortet.

Material

Tonic Studios Patterned Panels – Budding Vine 1334E

Tonic Studios Nuvo Embellishment Mousse – Spring Green 808N

Bazzill Cardstock 12″X12″

Bazzill Foil Cardstock 12X12 – Gold

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.