Sofis första alster .:. Kaisercraft Sea Breeze

Hej! Så roligt att få vara här och gästa! Jag var med i en utmaning här på Design in papers i slutet av maj och hade sån tur att de gillade min LO! Vinsten var en gäst-DT-plats och nu under juli och augusti kommer ni kunna se några av mina alster här i bloggen.

Som gäst-DT fick jag välja några produkter att skapa med och tog chansen att få skapa med Kaisercrafts kollektion Sea Breeze (som jag haft mina ögon på ett tag) och när jag öppnade mitt paket kände jag direkt att jag valt rätt. Jag är verkligen förtrollad av den här serien! När man hör namnet Sea Breeze kan man ju tro att det är havsinspirerade papper, men det tycker jag inte. De flesta pappren går i mintgrönt och turkost men där finns även vackra bruna och svart/vita papper och inte minsta snäcka eller annat som hör till havet.

Som mitt första alster ville jag använda mig av dessa mintgröna/turkosa färger och gjorde därför en layout med ett foto på min man. Jag började med att grunda mitt cardstock med clear gesso för att ha mer tid på mig att leka med misten som jag strykt ut med en pensel. För att få en mer vattenfärgsliknande effekt sprayar jag cardstocken med vatten innan jag häller ut en liten skvätt mist som då flyter ut lättare och inte får en lika skarp kant. För ännu suddigare kanter så sprayar man bara lite mer vatten ovanpå också.

När det torkat använde jag svart chalk genom en stencil och skvätte även med lite mist. Eftersom alla pappren i serien matchar går det att ha hur många lager som helst men jag fick hålla tillbaka lite, men en hög lager blev det i varje fall. De snygga diecutsen i samma serie från Kaisercraft matchar perfekt och fick bli de enda dekorationerna tillsammans med några trädekorationer som jag målat svarta.

IMG_0976

 

Material:
Bazzill Cardstock 12″x12″ – White
Kaisercraft Paper Pad 6.5×6.5 – Sea Breeze
Kaisercraft Collectables Cardstock Die-Cuts – Sea Breeze
Crate Paper Wood Veneer – Hello Love
Studio Calico Laser-Cut Wood Veneer Shapes – Triangles & Diamonds
Simple Stories Stickers – Life in Color
Övrigt: Clear Gesso, Distress Spray Stains, Ink, templates

sofi

 

1 svar på ”Sofis första alster .:. Kaisercraft Sea Breeze

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.