Dröm om söderhavstränder – mixed media med Costal escape av Kaiser craft

Som jag har längtat efter att göra en mixed media tavla, men inte riktigt vetat vad. Så kom den fina kollektionen från Kaiser Craft – Costal Escape – med från den stora hobbymässan CHA i USA och jag fick genast ideer. Jag älskar strand och hav, och nu när vädret är som tråkigast så var det härligt att få drömma sig bort till palmer och värme och vågkluck.

Kaiser Crafts papper är lite tunnare, vilket är perfekt för att göra mixed media och bakgrunder. Jag använder decopagelim för att fästa pappret på en canvas. Sen målar jag med limmet över hela ytan för att inte färg och sådant jag lägger ovanpå ska suga in för mycket. Jag blandade modelingpaste med Heidi Swapps color shine i färgerna Tea och Gold lame. Med det och en stencil kantade jag tavlan. Sen stöpplade och stänkte jag mer av color shine över. Här skulle Heidi Swapps nya, färdigt guldfärgade modeling paste också passat jättebra men det hade jag inte hemma just nu.

BeachHearts_KCCostalEscape_NJ800w

För att dekorera tavlan fick jag äntligen chans att leka med något jag varit nyfiken på länge – frantage från Stampendous. Så himla roligt, och vilken häftig effekt. Jag skar ut stora, skissartade hjärtan med min Silhouette. Sen använde jag faktiskt spraylim över dem. Man behöver något för att få Ultra thick embossing enamel att fastna, som jag alltså hällde över. Efter att jag hällt av överskottet strösslade jag på Mica fragments i färgerna brons, “tea stained” och guld. För att få ännu mer variation använde jag också Rose color fragments ovanpå det. Sen värmde jag hela härligheten underifrån (mycket viktigt!) tills embossingpulvret smälte så alla fragments fastnade. Det var faktiskt lättast att göra över ett värmeljus då värmefönen lätt blåser av de fina fragmenten. Det blev precis som jag fantiserat, glittrar och glimmar helt underbart!

BeachHearts_KCCostalEscape_NJ800wDetail

Jag slängde ihop en liten kompis-tavla när jag ändå var i farten. Jag kan ju inte motstå trämönstrat papper och i Costal Escape-kollektionen finns ett riktigt härligt turkost-blått “plank”. Det, color shine och insidan av hjärtat från den första tavlan också täckt av frantage blev dekoren. Textremsan är från kanten av pappret.

SunshineHeart_KCCostalEscape_NJ800w

Tavlornas kanter har jag dragit över med stämpeldynor i brons och brunt. Viktigt bara att se till att de är permanenta när det torkar.

SunshineHeart_KCCostalEscape_NJ800wDetail

Hoppas du blev inspirerad att prova lite mixed media, eller kanske någon av produkterna på en layout eller ett kort.

Material

Kaisercraft Coastal Escape Double-Sided Cardstock 12X12 – Palms

Kaisercraft Coastal Escape Double-Sided Cardstock 12X12 – Netting

Stampendous Mica Fragments – Tea Stained, Gilded och Bronzed

(det finns också set med mindre burkar av olika “fragments” – mica flakes, embossing pulver och glitter som är färgkoordinerat och klart, tex denna
Stampendous – Frantage Encrusted Jewel kit – Bronze)

Heidi Swapp Color Shine Spritz 59ml – Tea

Heidi Swapp Color Shine Spritz 2 Ounces – Gold Lame

(och modeling paste jag tipsade om i inlägget –
Heidi Swapp Modeling Paste 90ml Tube – Metallic Gold)

Crafters Companion Stick and Stay Mounting Adhesive

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.