Sommaren börjar med sylt…

Midsommarveckan är här och nu ska det väl ändå äntligen bli lite sommarvärme, eller hur? För mig brukar semestern alltid börja med bärplock och sylt- och saftkok. Det finns inte mycket som är ljuvligare än doften av nyupphälld, varm jordgubbssylt. Jag fyller frys och skafferiet så det ska räcka hela året + så några burkar att ge i present. Idag ska jag visa några etiketter som jag gjort för att dekorera burkarna med. Lawn fawn står för det mesta materialet och mitt absoluta favoritstämpelset – Summertime charm. Burken och tillhörande dies är precis lagom stor för att bli en fin etikett.

Syltetiketter_LawnFawn_NJ600x1200w

Jag färglade jordgubbarna men ville tona ner det hela lite så jag stansade ut burkarna även i vellumpapper. Och sedan ett lager till i kraftpapper. Det finns inga hallon eller björnbär bland stämplarna, men rosa hjärtan fick representera hallon och prickar från setet Penelopes Blossom björnbär.

Jag har en bonus-etikett också. På skrivbordet fick jag nämligen syn på den negativa utstansningen och, eftersom jag är en sparsam pysslare, tänkte jag att den kan ju också användas. Det blev en lite tuffare etikett, lite punkig nästan i stilen.

Syltetikett_negativ_LawnFawn_NJ_600w

Här använde jag mig av baksidan av burk-stämpeln för att få till skuggeffekten innan jag stämplade den i svart ovanpå. Jordgubben och den lilla flugan (?) monterade jag på distanskuddar. Den här etiketten får nog pryda en burk med vad jag kallar “jordgubbsslime” – jordgubbssylt med tunna skivor lime i.

Material

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Summertime Charm

Lawn Fawn Custom Craft Die – Summertime Charm

Lawn Fawn Custom Craft Die – Finley´s ABC´s

Lawn Fawn Clear Stamps 4X6 – Penelopes Blossoms

Lawn Fawn Ink Pad – Mermaid

Bazzill Cardstock 12X12, 25/Pkg – Classic Craft

American Crafts White Vellum 12X12

Så hoppas vi på goda gubbar till midsommar 🙂

niina

1 svar på ”Sommaren börjar med sylt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.