Repetition

Det finns en hel det designregler som är bra att följa om man vill skapa något som tilltalar ögat. Ibland när jag kör fast bläddrar jag i en bok om grafisk design som jag använde i skolan för många år sen. En sak som skapar intresse är repetition. Det kan vara färger eller former eller saker som verkar passa ihop. Jag har gjort två kort och använt mig av repetition.

IMG_9022

Dessa etiketter ligger ofta oanvända i min låda. De är så snygga och så praktiska och ändå får jag inte till det. Så jag använde dem för att skapa repetition på mitt kort. Färgerna är olika och formerna är olika men de passar ändå ihop eftersom de alla är ettiketter. Dessutom gör de naturliga platser för kluster av dekorationer. Fiffigt va?

IMG_9019

På mitt andra kort har jag använt repetition av formen pratbubbla. De är inte exakt samma form eller färg men alla är typiska pratbubblor och passar ihop. Ett annat knep om man vill dra blicken till en speciell plats är separation. Alla pratbubblor är fastsydda fram och tillbaka utom en med texten hello i. Trots att texten är diskret så skiljer sig elementet från de andra och därför dras blicken dit.

Hoppas du fick lite inspiration att använda repetition och separation i dina alster.

Material:
Studio Calico Wanderlust 12×12 Paper Pad
Studio Calico Vellum Stickers 4X7 Sheets 2/Pkg – Wanderlust Phrases
Studio Calico Sticker Book 4X6 6/Sheets – Wanderlust Labels
Studio Calico Essentials Natural Wood Veneer Shapes – Stars
Studio Calico Laser-Cut Wood Veneer Shapes 125/Pkg – Printshop Hearts
Studio Calico Cardstock Stickers 6X7 – Snippets Speech Bubbles

mayalogga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.