Omtag på layout med Shimelles Little by little

Nu har jag gjort något som är väldigt ovanligt o_0 ! För mig i alla fall. Jag var inte nöjd med min layout, så jag tog isär den helt och hållet. Flera dagar efter att jag gjort den, för det störde mig att den inte blev bra. Det var ett foto som jag verkligen älskar så jag ville göra den rättvisa. Och jag måste säga att det var väldigt befriande när jag väl bestämt mig. När jag försökt det tidigare för länge sedan så har det slutat med att allt bara rivits sönder och blivit pannkaka, men nu tog jag det lugnt och metodiskt och jag lyckades rädda alla bitar och återanvända dem.

Jag använde Shimelles härliga Little by little och kände att jag också ville göra kollektonen rättvisa. Den är verkligen superfin, så jag vill känna mig nöjd och stolt med alla alster jag gör av den.

Först visar jag originalet, den jag inte var nöjd med och berättar lite varför jag inte var nöjd.

SweetPeaTry1_Littlebylittle_nj650w

Alla delar för sig är ju fina, men det funkade bara inte. Bakgrundspappret med de små hjärtana tänkte jag först var en perfekt bakgrund men den blev alldeles för rörig. Det blommiga pappret är också rätt småmönstrat och det blev för lite kontrast mot bakgrunden. Och bokstäverna som jag klippte ut för hand och målade med en matchande grön gav mig inte den där “wow” eller färg”pop” effekten som jag ville ha… det blev bara rörigt för mig 🙁

Men så… valde jag att återgå till min pålitliga vita bakgrund (även om jag är lite less och egentligen sugen på att prova annat). Dessutom skar jag ner storleken till 12 x 9 inches för fotot och titeln skulle ta större plats på layouten och komma fram mer.

SweetPea_ShimelleLnL_nj650w

Jag behöll lite av bakgrundspappret samt det blommiga. Runt det samt runt bokstäverna ritade jag konturerna med svart. Det gjorde jätteskillnad i hur de framträder mot bakgrunden. Samma sak med de små “ärtorna” av grönt. Dekorationerna var aldrig problemet utan fick vara kvar, med lite andra placeringar bara.

SweetPea_ShimelleLnL_nj650wD2

Jag är supernöjd och så glad att jag tog mig tiden att göra om den. Även om jag egentligen tycker att det inte är målet när man pysslar utan tiden och kreativiteten under tiden, så är det ju roligare att ha något i albumet som man känner sig nöjd och stolt över.

Vad tycker du? Gjorde jag rätt val när jag gjorde om den? Kommentera och berätta 🙂

Material

Shimelle Paper Pad 12X12 48/Pkg – Little By Little

Shimelle Little By Little Ephemera Cardstock Die-Cuts 40/Pkg – Embossed

Bazzill Cardstock 12″X12″

Crafters Companion Watercolour Card Pack A4

niina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.