Kaisercraftfjärilar av Spectrum Aqua

Har ni någonsin fastnat på Youtube? Haha… jag vet – dum fråga, vem har inte fastnat på Youtube ;-D? Sist jag fastnade där så blev jag jätteinspirerad av ett klipp med fjärilskort, där de använde distresser, acetat och embossingpulver. Just nu hittar jag dessvärre inte tillbaka till klippet men jag ska förklara hur jag gjorde.

Jag skar till en kortbas av Sheena-papper och använde en die till nederkanten på kortets framsida. Sen använde jag distresser, pensel och vatten och målade en bakgrund lite “fläckigt” med tre eller fyra olika färger. Det fick torka ordentligt.
Därefter stämplade jag fjärilarna över min bakgrund med samma dynor. Jag tog en pensel och använde stämpelfärgen när jag färglade fjärilarna – det är en kul teknik!
Till sist har jag bara stänkt lite färg över bakgrunden.

Jag har dessutom stämplat och embossat fjärilarna på acetat, stansat ut dem, böjt till vingarna och limmat fast ovanpå mina målade fjärilar.

Jag gjorde först ett kort i rött-gult-orange och även ett…feb17 spectrum noir P1180867…blå-grönt kort med distresserna.feb17 spectrum noir P1180869Sen kom jag på att jag måste testa samma teknik men med Spectrums Aqua-pennor – de är ju så roliga att använda!feb17 spectrum noir P1180874 Att göra bakgrunden var ju inga problem – det har jag använt pennorna till många gånger.
Däremot har jag aldrig stämplat med pennorna så det var kul att testa. Jag tog helt enkelt och färgade in stämpeln med pennan och stämplade – det funkade kanonbra!feb17 spectrum noir P1180870feb17 spectrum noir P1180873 Som ni ser har jag stämplat en fjäril som sticker ut över nederkanten och sen har jag stämplat den igen på insidan av kortet.feb17 spectrum noir P1180871Här ser man tydligt hur läckert det blir när man först stämplar fjärilen med Aqua-pennor och sen tar en pensel med vatten och färglägger med färg från stämplingen. Jag får helt klart akvarellkänsla.feb17 spectrum noir P1180872Jag rekommenderar er att testa tekniken – jag är övertygad om att ni kommer tycka det är kul!

Scrappa lugnt! På återseende!/lenislenis

Material:

Kaisercraft Dies & Stamps – Flutter
Lawn Fawn Custom Craft Die – Small Stiched Rectangle
Lawn Fawn Custom Craft Die – Stitched Hillside Borders
Lawn Fawn Custom Craft Die – Speech Bubble Border

Crafters Companion Sheena White Stamping Card 300 gram A4
Crafters Companion Heat Resistant Acetate
Crafters Companion AquaMarkers
Stampendous Embossingpulver White Detail

Tonic Studios Craft Guillotine – 22cm Handy comfort + Trimmer 158e
Tonic Studios Tim Holtz Non Stick Micro-Serrated Multicutter
Tonic Studios Kushgrip Art Knife
Tonic Studios Funky Tape Runner

lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.